Del 8 al 15 de juliol, un petit grup de noies de 1r de batxillerat vam tenir la sort de participar per primera vegada en un viatge cultural a Suïssa. Va ser molt enriquidor ja que vam compartir allotjament amb persones que viuen habitualment a Suïssa i ens van explicar un munt de coses sobre aquest meravellós país. Vivíem en una casa típica de Lausanne que s’utilitza per fer les activitats d’una associació com Rocabruna.

Vam visitar llocs punters de l’espai econòmic, polític i científic mundial. A la seu de la fàbrica Nestlé vam rebre una masterclass sobre els passos i recursos que es necessiten per crear un nou producte. Al CERN vam intentar entendre que és un accelerador de partícules de mans de 3 investigadors que actualment participen en aquest projecte. Quan vam visitar la seu central de la ONU ens vam adonar de la quantitat de persones que potencien el diàleg per construir les millors solucions als problemes del nostre planeta.

També hi va haver temps per conèixer grans ciutats com Ginebra i Fribourg, fer una excursió als Alps i refrescar-nos en el gran llac Lemann. L’últim dia vam experimentar el que sent un atleta quan córrer els 100 metres llisos en el museu olímpic de Lausanne. Evidentment no ens vam oblidar de comprar una bona tauleta de xocolata suïssa perquè els nostres familiars i amics gaudissin del plaer de menjar la millor xocolata del món.